Thursday, August 17

Bukit Gasing Trekking

Salam 
21 Januari 2017
Bukit Gasing 


tak banyak yang nak dicoretkan 
menda pon dah berbulan lepas punya cerita
cuma gua nk abdikan pengalaman simple bersama kawan-kawan sepejabat
huhuhu memandangkan 2 orang dalam gambar ni pon dah berhenti kerja
so, i miss them.
 
setelah sampai puncak memasing berehat
ni dekat jambatan gantung, bro cina belakang reen tu pon semangat pandang camera
hahaha ingt senang nk dapt gambar ni sorang2, jenuh tunggu org clear
 
yang ni pulak, gigih gua & reen 1 round lagi pusing sebab nak bergambar kat anak2 tangga tu.
 
dah peluh dah seronok, hahahha isi perut la...mane boleh xmakan
 

heehehe...aktivit ni sekadar mengisi masa lapang je pon
cikbar siap bawa anak dia si afe tu
penghibur sepanjang jalan.

sekian

Wednesday, August 16

Tolong tegur

Seorang kerdil

Kalau salah tolong tegur
Kalau bongkak tolong tegur
Kalau sombong tolong tegur
Kalau marah tolong tegur
Jangan diam

Xkisah la besar mn angka umur
Tngi mana saiz tubuh
Hebat mana taraf hidup
Masih xlari dari kesilapan
Tolong tegur.

Wednesday, June 7

Family Short Trip to Penang

Holla hup...
28 Januari 2017
Rase dah berzaman kot family gua xp jalan2 sakan
dlu puas la berjalan reramai sekarang ni payah sikit sebab kekangan masa kot
orait,ekcely nk p Penang ni sebenarnya sebab mak gua ajak attend jiran lama gua kawen
pung pang pung pang hu ha hu ha
kami pon p la 1 family 2 keta kecuali abah n adik laki gua, Akim
sebab kerja.
This is also my first long drive journey sejak ada kuda hitam...huhuhu
kami gerak petang sebab siang tu mak gua ada orang order makanan
before ke Penang we ol drop at umah cousin kat Pongsun ke Pangsun tah kat Perak nu
malam tu hujan lebat so gua drive la slow and xrush pon but suddenly
gua nampak dari 1 kereta berpusing laju 360 darjah dekat arah bertentangan jalan
tapi gua gigih je bawa then tergamamnya sebab kereta tu berhenti berpusing and berdegang kat divider bebetul sebelah gua, fuh!
kakak gua dah gelabah n jerit, 'angah, jangan berhenti..jalan cepat.bahaya..'
tapi dalam otak gua..eh mak n adik2 lain kat kereta belakang camne..sebab adik2 y kecik2 dalam kereta  gua so gua cepat2 la gerak
sampai mak call akk,baru gua lega.
sebab memasing agak terkejut dengan kejadian tadi kami benti kat RnR apetah
lepak makan rileks jap baru gerak but kakak gua sambung drive
gua silau teruk,plus nnti sampai Pongsun jalan kecik kang masuk parit lak so gua xbani la drive.
 
29 Januari 2017
Bukit Bendera, Pulau Pinang
 
sebenarnya pagi sebelum p Bukit Bendera kami singgah kenduri dlu
dekat tengah hari baru la gerak
hangat lit lit
 
layan adik badik nk naik feri memasing


  
pose tetap pose...atoto tomeinye i,kiki
sampai pon tgh hari,ang ingat nk beratuq panjang.sanggup p VIP Counter bayaq lebih memasing

emmm xingat amende but gua xminat dessert cmni,adik gua je excited

haaa yang ni ok sebab fruity,healthy kan...sedap!

view seluruh bandar Penang, emm xpandai amek gambaq la depa ni

kami dok jalan2 budak ni p mana tah main ngan superhero dia
banyak signboard tu tapi gua masih sesat,sesat dalam mencari di mana cinta lu..kah kah

dok tengok org pose sini gatai mengelar jugak nk,muka habih serius padia tah

mak gua dah xlarat jalan so teman dia duduk .fuh gua kemain over pose
 xbanyak sangat gua nak post kat sini sebab malas nak taip
hahahha...tapi lama xmai sini banyak la perubahan
da lewat petang baru turun
konon sebelum balik Perak nak p makan pasemboq la char kuey teow special la
last2 kalut balik terus.

30 Januari 2017
Bukit Merah, Perak
 
 Hari ni udah pulang ke KL patutnya...tapi,
plan berubah...depa saja nak jalan p Bukit Merah
so lalu la umah lama Tok,huhuh rindu wei
 
view belakang kalau musim padi cantik wei.

dari Pongsun ke Bukit Bendera..kak gua drive,maleh nk bawa sat g gaduh
 

sistersssss....haaa mana kak mana adik?

wei budak ni letih naik ngan dia, pemalaih penat kayuh

kakak,adik n cousin gua lambat sgh kayuh

alololo boboi kaka ngah...comot2

macam biasa mesti ada pose

ni haaa cenderahati utk diri sendiri...dekat 2jam kt kedai kristal ni dok belek2.

last.....adik boboi dah bebai
lepas tu terus shut balik KL
huhuhuhu dlam perjalanan balik tu macam biasa la
gua kalau nek 1 keta ngan kak gua ada la menda dok kalut jadi
alhamdulillah, sampai umah dengan selamat.

Monday, May 15

Krispy Kreme UM #LarianSpektra

Salam...
 
15 April 2017
Universiti Malaya, Kuala Lumpur

Walaupun seorang yang kurus keding medili gua seorang yang suka beriadah dan bersukan
cuma xde la heavy pon
and gua suka join any funrun event
selain sihat ia juga seronok
hahahhaa...kali ni funrun buat kat UM, #LarianSpektra
patut ade Padil and Eklas tapi hari ni 2-2 ada hal nasib baik ada Mia join
sampai2 je agak crowded gila sebab tempat kumpul tu macam xberapa friendly, small
but its doesnt matter at all.
 
sebelum mula larian, bip pon baru nk pasang
 
oh btw, gua parking kereta bebetul dekat depan Dewan Canselor so nk menapak ke tempat kumpul tu sebenarnya about 1KM wei
 
 then, gua and Mia waiting for Reen and his friend batang idok xnampak
so we decided to gerak dlu la..nanti bertembung la di mana-mana
actually, x expect langsung ade color powder
so funrun kali ni meriah la bagi aku
 
Mia lari ke tu ?
dah agak berapa kilometer tah baru la nampak batang idong si Reen n membe dia ni
hahaa...jenuh kiteorg tunggu upenya dorang xberlari langsung
 
meriah denga color powder, warna hijau campo kuning nice!
 
ni ha baru jumpe dorang, jalan pon tutup mate ke Reen

tengok yang belakang kantoi nk baling powder

not much to talk just nak bgtau
kiteorang potong que mase nak collect cert n medal plus amek donuts macam org tamak lepas tu xhabis sebab manis sangat
 
selfie skit dengan Reen & kawan2 dia..

ape mende bip 3427 tu nk bebel?

Officemates yang rajin teman i
 
 
emmm...cmne nk habiskan makanan manis bile diri sendiri pon dah cukup manis,xgitu?
 
  
Manisssss
Mia menang donutsssss
 
hahhhaa...ok,mase nk balik tu ke kereta jauh la juge 1km
so Reen bagi pinjm moto dia Mia gendong gua, dia naik ngan membe dia sampai la ke kereta gua konon
but, sepanjang nk 1km y xseberapa tu haih sampai 3 org polis bantuan tegur helmet mane helmet
emm sebagai seorang y beretika n disiplin gua mmg la cuak
gua minta Mia benti je n konon jalan je la sampai kete
but atoto sweet betul Reen n kawan dia tu *smpai skrg xtau name kawan reen ni* ckap xpe kiteorg ada
sekali lagi gua pandang belakang..tadaaaaa, 2-2 pon dah bukak helmet sbb kalau kena saman
4-4 pon kene..kah kah ini kelakar tpi terharu
padahal xtau kenapa dorang pn tanggal helmet
 
dah smpai kete...bersih2kan diri skit pastu hiks..
swafoto skit la 
 
rileks...student baru 2017


sekian entri Larian Spektra
 

Friday, May 12

Paintball 2nd time

Salam....

25 Mac 2017
Amverton Cove Golf & Island Resort, Pulau Carey

ini pengalaman kedua gua dalam menyertai aktiviti outdoor yang agak lasak iaitu Paintball
hahahahaha...tapi paintball is my desire beb!

kalau ada kelapangan ada geng memang tiap 2 minggu sekali gua hentam layan paintball kot.
ok kali ni company gua bawa ke tempat baru tapi masih bersama dengan owner yang sama.

Jauh xjauh la sampai Pulau Carey ha...
fuh!panas terik bakhang ke dalam but still had fun..

Carpet Field baru siap..

kali ni team ramai officemates dari department gua join..

Kepanasan

Sementara tunggu masa untuk berjuang

Semangat

Senyum

ade 3 team..team lame gua, The Gunners..team Eklas and team Otai..


Sedia, tempur!
yang kenit gegel sorang tu gua la

The Gunners


muke mane muke..hahaha ni la team eklas n otai, pemalu skit mereka ni.

hahaha paling syok kami lawan sesama kami..
cuma team gua xbertemu team Otai
 

wei,gua cakap lu..kali ni main bukan calang2
gua kena shoot kaw2 beb..meleleh darah kat siku 

ni lepas cuci n sapu alkohol..kemain indah rasa dia terkoyak.

3 tembakan jarak dekat, 3-3 kat peha...peh bengkak, nk drive balik tegang kaki
1 kat perut, 1 kat dada
hahaha..org lain main ilek apehal gua over?

selepas 4game dan menahan sakit akibat kesan alkohol pada luka...
sebabkan ade 1 field je and mase suntuk dah tengah hari game xhabis2
so dorang cut xde semi quarter la, top4 je terus.

hehehehe ok la kan dalam 20 team, team gua tangga ke 7.
oh btw, sementara tngu team lain lawan setiap sorang kene buat shoot range.

hands up, 1..2..3.. go!

dalam shoot range ni kene shoot skittle n plate tp sape paling short time la dia menang
gua bukan sharp shooter kot...terkial2 ha.

kau rasa bape saat?
but sonok gak...haihhh kalau selalu ni,gua syak power dah
kikiki gebang kan.

banyak nak attach gambar n cerita tapi malas.
sekian.