Sunday, August 20

Sayang tapi

Bercerita tentang perasaan

Serius aku suka kau
Aku sayang kau
Tapi
Aku tak yakin
Setelah apa aku lalui
Hampir sama, berulang ulang dan ulang

Aku penat untuk rasa
Suka, sayang, rindu
Dan akhirnya
Kecewa
Ditinggalkan.

Thursday, August 17

Bukit Gasing Trekking

Salam 
21 Januari 2017
Bukit Gasing 


tak banyak yang nak dicoretkan 
menda pon dah berbulan lepas punya cerita
cuma gua nk abdikan pengalaman simple bersama kawan-kawan sepejabat
huhuhu memandangkan 2 orang dalam gambar ni pon dah berhenti kerja
so, i miss them.
 
setelah sampai puncak memasing berehat
ni dekat jambatan gantung, bro cina belakang reen tu pon semangat pandang camera
hahaha ingt senang nk dapt gambar ni sorang2, jenuh tunggu org clear
 
yang ni pulak, gigih gua & reen 1 round lagi pusing sebab nak bergambar kat anak2 tangga tu.
 
dah peluh dah seronok, hahahha isi perut la...mane boleh xmakan
 

heehehe...aktivit ni sekadar mengisi masa lapang je pon
cikbar siap bawa anak dia si afe tu
penghibur sepanjang jalan.

sekian

Wednesday, August 16

Tolong tegur

Seorang kerdil

Kalau salah tolong tegur
Kalau bongkak tolong tegur
Kalau sombong tolong tegur
Kalau marah tolong tegur
Jangan diam

Xkisah la besar mn angka umur
Tngi mana saiz tubuh
Hebat mana taraf hidup
Masih xlari dari kesilapan
Tolong tegur.

Friday, July 21

Level 23, Open Office Raya 2017

 
Jumaat, 14 Julai 2017
 
Salam Syawal 
mih mih...gua xsempat nak update sangt pasal raya sebelum2 ni
cuma raya dekat opis je gua sempat sembang
ini sebab gua xyah susah nk attach gambar
Sejak Feb 2017, Departmen gua telah berpindah lokasi
so setiap level telah diasingkan 
jadi level 23 adalah level Bahagian Tadbir,Teknikal & Operasi sahaja
yeah...kawan2 admin gua masih 1 level
bulan raya ni kan jadi dah tentulah akan buat jamuan raya
bagi gua tahun ni even combine 3 departmen pon rase meriah n seronok
nak dibandingkan sebelum2 ni.
disebabkan tahun ni buat kat tempat kite2 aje so gua selpie sorang2 ngan opismate gua
mih mih...selamat menjamu mate,gua nk banje gamba ni
dimulai dengan :
 
Assistant Manager Operation 
 
En Jaafar


 Team gua a.ka Approved Sites
 
Kak  Nor Salina

Al Eklas
team gua sorang lagi cuti bersalin opkos my bff, Siti Hatin and xlama lagi maybe ade orng baru
seterusnya..
TeamPengeluaran Dokumen Terkawal
Ahmad Fadzil

Kak Norhayati

sorang lagi Asrul tapi dia hilang time ni,mane tah
so team dorang ni sangat2 la bz & urgent sebab dorang jaga pengeluaran dokumen terkawal pastu nk kne distribute ke sites & ejen seluruh Malaysia
sian jugak la kekadang org xpaham tempat dorng ni teruk kene gesa je.
seterusnya 
Team Borang Hasil
 
Wolverine Opr a.ka. Mohd Azri

Nurul Khafizah - gua xreti panggil dia kak,sorry le Fiza oi

Khairul Anam

Kak Nor Hidayah

Kak Siti Robeah - Mektiey

Kak Nur Syazila - Mekla
 Team ni mostly semua oghe Kelantan,hahhaa time nk raya ritu seminggu sebelm raya kosong je meja memasing...sunyi ase opis.
semuanya dah kawen kecuali yang lelaki
ade sorang lagi Abe Jan  xdok dlm gambar xsempat selpie, ngan Kak Liza...hahaha gua segan skit ngan dia sebab islamic angat2.
kerja dorang ni dok kire kaki resit uiih bukan sikit berpuluh ribu...kalau gua la pedap terok,silap2 benti kerja..ahahaha 
Seterusnya
Team Reset & Reprint
Abg Azrul Hisham

Khairil Aizal

Intan Syahizzaty
Team ni kerja dia kene entertain ejen isu n ada la kaitan dengan dokumen terkawal jugak tapi via phone la.
ade lagi 3 orang xde dalam gambar sebab 
1) Kak Ayut : dia asyik hilang
2)Abg Saleh : gua xbape friendly ngan dia
3) Zamre : mamat kpop pelik xske bergaul ngan org
so ini la wajah2 penting departmne gua.
Seterusnya adalah
 
 Technical Departmen
Nor Hafizatul Diana (kiri) & Nurashimah (kanan)

 Imran name sebenar xtau,kiki
3 orang ni adalah Admin Teknikal kat HQ
teknikal2 lain...jarang masuk opis,kerja luar n gua pon xrapat dengan y lelain so maleh nk bergambo dengan deme, huhuhu..
Seterusnya, last but not least
Admin Departmen
 
Kak Munira

Nor Amira - Mia

Mohd Azreen

Nor Shakirah

 

Admin ni sebenarnya ramai dah sekarang tapi inilah muke paling2 rapat
time ni Amy balik kampung sebab nenek dia meninggal.
Juffri & Akhbar pula dah resign, huhuhu sedih wei dua orang tu xde.
Tu yang ganti ngan Kak Mun & Hafiz ( xde dalam gambar)
so total ade 4 org lagi gua xattach gambar sebab xrapat.
hahaha racist betul gua kan.

ok last adalah beberapa gambar beramai2

Haaa tu dia Kak Ayut sebelah Shimah yang pakai spec tu

 



haaa tu pakai kopiah Abg Saleh

haaa ade pon muke Abe Jan tu hat baju itam, ni semua acah2 kacak ke wei
1-1 nya muke bos I ols y ade terselit, ni konon pakaian tercantik la dapat duit raye tu



 
main dishes hari ni adalah Nasi Minyak + Ayam Masak Merah + Jelatah
catering by omak gua.
yang lain2 tu semua pot luck...ok serius banyak gile makanan sampai xhabis n terpaksa tapau.
btw, air of the day adalah Air Soda Herbs si dak eklas kemain rajin bawa berbotol aisrkrim soda,lemon,serai,daun pudina,asam boi bagai..tp mmg sedap
gua time ni sakit pon bedal je.
 
oh lepas solat jumaat ade selingan sikit
 


every 3 months kami akan celebrate birthday...so tara....Happy Belated Birthday u ols!
sekian untuk Raya Level 23.
Jamuan untuk seluruh company akan menyusul tapi gua memang xkan join sebab xminat.
hehehe....bye Syawal,Matriye semua.
 

Monday, July 3

Padam rindu

21:49,

Rindu terlalu rindu
Tapi kau rindu untuk apa?

Harus aku padam rasa rindu..

Tuesday, June 20

Aku Salah, Tuhan

Ya Rabb,maafkan aku
Aku terlalu hina untuk mohon pertolongan Mu.
Aku terlalu kotor untuk mohon petunjuk Mu.

Aku salah tuhan,
Aku mencintai lelaki y pertama kali aku jmpe
Aku menyanyangi lelaki y xpernah aku kenal
Aku merindui lelaki y xpernah sedar kewujudan aku

Aku salah tuhan,
Aku terlalu berharap pada manusia
Aku percaya pd manusia y lgsg xhiraukan aku
Aku bagi segalanya pd dia.
Aku tidak mampu menjaga diri aku sendiri tuhan.

Aku salah tuhan,
Aku terus lagi mengharap pada
Sesuatu yang xpasti
Sesuatu yang jelas bukan untuk aku
Aku takut kehilangan dia sedangkan aku tau setiap y ada akan pergi
Aku takut kehilangan dia sedangkan dia tak pernah berbuat apa2 dlm hidup aku

Tolong tuhan hapuskan rasa cinta rasa sayang rasa rindu ini sekiranya bukan dia utk ku
Tolong tuhan hapuskan semuanya tnpa menyakiti mana2 pihak apatah lagi aku.
Tuhan, mengapa aku masih mengharap menanti dia?

Wednesday, June 7

Family Short Trip to Penang

Holla hup...
28 Januari 2017
Rase dah berzaman kot family gua xp jalan2 sakan
dlu puas la berjalan reramai sekarang ni payah sikit sebab kekangan masa kot
orait,ekcely nk p Penang ni sebenarnya sebab mak gua ajak attend jiran lama gua kawen
pung pang pung pang hu ha hu ha
kami pon p la 1 family 2 keta kecuali abah n adik laki gua, Akim
sebab kerja.
This is also my first long drive journey sejak ada kuda hitam...huhuhu
kami gerak petang sebab siang tu mak gua ada orang order makanan
before ke Penang we ol drop at umah cousin kat Pongsun ke Pangsun tah kat Perak nu
malam tu hujan lebat so gua drive la slow and xrush pon but suddenly
gua nampak dari 1 kereta berpusing laju 360 darjah dekat arah bertentangan jalan
tapi gua gigih je bawa then tergamamnya sebab kereta tu berhenti berpusing and berdegang kat divider bebetul sebelah gua, fuh!
kakak gua dah gelabah n jerit, 'angah, jangan berhenti..jalan cepat.bahaya..'
tapi dalam otak gua..eh mak n adik2 lain kat kereta belakang camne..sebab adik2 y kecik2 dalam kereta  gua so gua cepat2 la gerak
sampai mak call akk,baru gua lega.
sebab memasing agak terkejut dengan kejadian tadi kami benti kat RnR apetah
lepak makan rileks jap baru gerak but kakak gua sambung drive
gua silau teruk,plus nnti sampai Pongsun jalan kecik kang masuk parit lak so gua xbani la drive.
 
29 Januari 2017
Bukit Bendera, Pulau Pinang
 
sebenarnya pagi sebelum p Bukit Bendera kami singgah kenduri dlu
dekat tengah hari baru la gerak
hangat lit lit
 
layan adik badik nk naik feri memasing


  
pose tetap pose...atoto tomeinye i,kiki
sampai pon tgh hari,ang ingat nk beratuq panjang.sanggup p VIP Counter bayaq lebih memasing

emmm xingat amende but gua xminat dessert cmni,adik gua je excited

haaa yang ni ok sebab fruity,healthy kan...sedap!

view seluruh bandar Penang, emm xpandai amek gambaq la depa ni

kami dok jalan2 budak ni p mana tah main ngan superhero dia
banyak signboard tu tapi gua masih sesat,sesat dalam mencari di mana cinta lu..kah kah

dok tengok org pose sini gatai mengelar jugak nk,muka habih serius padia tah

mak gua dah xlarat jalan so teman dia duduk .fuh gua kemain over pose
 xbanyak sangat gua nak post kat sini sebab malas nak taip
hahahha...tapi lama xmai sini banyak la perubahan
da lewat petang baru turun
konon sebelum balik Perak nak p makan pasemboq la char kuey teow special la
last2 kalut balik terus.

30 Januari 2017
Bukit Merah, Perak
 
 Hari ni udah pulang ke KL patutnya...tapi,
plan berubah...depa saja nak jalan p Bukit Merah
so lalu la umah lama Tok,huhuh rindu wei
 
view belakang kalau musim padi cantik wei.

dari Pongsun ke Bukit Bendera..kak gua drive,maleh nk bawa sat g gaduh
 

sistersssss....haaa mana kak mana adik?

wei budak ni letih naik ngan dia, pemalaih penat kayuh

kakak,adik n cousin gua lambat sgh kayuh

alololo boboi kaka ngah...comot2

macam biasa mesti ada pose

ni haaa cenderahati utk diri sendiri...dekat 2jam kt kedai kristal ni dok belek2.

last.....adik boboi dah bebai
lepas tu terus shut balik KL
huhuhuhu dlam perjalanan balik tu macam biasa la
gua kalau nek 1 keta ngan kak gua ada la menda dok kalut jadi
alhamdulillah, sampai umah dengan selamat.